قهوه تازه آسیاب‌شده؛ چرا باید همیشه قبل از دم‌آوری آسیابش کنی؟

یکی از مهم‌ترین تفاوت‌هایی که یه فنجون قهوه معمولی رو از یه فنجون عالی جدا می‌کنه، زمان آسیاب کردنه. شاید برات سؤال باشه که چرا فروشگاه‌های حرفه‌ای قهوه انقدر روی “آسیاب تازه” تأکید می‌کنن. واقعیت اینه که همین یه نکته ساده، تأثیر زیادی تو طعم نهایی فنجونت داره.

وقتی دونه قهوه رو آسیاب می‌کنی، سطح تماس قهوه با هوا بیشتر می‌شه و ترکیبات معطر و طعمی‌اش سریع‌تر اکسید می‌شن. این یعنی اگه از قبل آسیاب شده استفاده کنی، بخش بزرگی از عطر و طعم قهوه‌ات قبل از اینکه به دستت برسه، از بین رفته. در حالی‌که آسیاب تازه باعث می‌شه همه اون نت‌های خوش‌بو و طعم‌های عمیق درست توی فنجونت باشه.

یه قیاس ساده: مثل اینه که نون داغ از تنور رو مقایسه کنی با نونی که دو روز پیش پخته شده. هر دوش نونن، ولی تجربه‌شون زمین تا آسمونه.

نکته دیگه‌ای هم هست: نوع آسیاب باید متناسب با روش دم‌آوری باشه. مثلاً فرنچ‌پرس آسیاب درشت می‌خواد، ولی اسپرسو به آسیاب خیلی ریز نیاز داره. برای همین هم ما تو فروشگاهمون امکان سفارش قهوه با آسیاب مخصوص روش دلخواهت رو گذاشتیم؛ ولی اگه دستگاه آسیاب خونگی داشته باشی، خودت می‌تونی تجربه بازی با طعم‌ها رو داشته باشی.

خلاصه اینکه، اگه می‌خوای واقعاً از قهوه‌ات لذت ببری، سعی کن همیشه دونه‌ی کامل بخری و دقیقاً قبل از دم‌آوری آسیابش کنی. اون لحظه‌ای که بوی قهوه تازه تو خونه‌ می‌پیچه، خودش نصف حال خوب نوشیدنشه.


یک پاسخ

  1. فرید نیم‌رخ
    فرید

    محتوای جالبی بود واقعا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *