سبد خریدتان در حال حاضر خالی است!

چطور برای خانه، قهوهای با کیفیت بخریم؟

میان تنوع بیپایان قهوههایی که در بازار پیدا میشوند، انتخاب یک قهوهی مناسب برای مصرف خانگی ممکن است گیجکننده باشد.
آیا باید به درصد عربیکا و روبوستا دقت کرد؟ یا خاستگاه مهمتر است؟ قهوه را بر اساس نوع دمآوری بخریم یا طعم مورد علاقه؟
در این مقاله سعی میکنیم این مسیر را شفافتر کنیم تا انتخاب قهوه برای خانه به تجربهای لذتبخش و آگاهانه تبدیل شود

چرا قهوه میخوریم؟ چه چیزی از قهوهمان میخواهیم؟
قبل از هرچیز، بهتر است از خودمان بپرسیم چرا قهوه میخوریم؟ اگر فقط بهدنبال کافئین هستیم، ماجرا با وقتی که میخواهیم از پیچیدگیهای طعمی قهوه لذت ببریم فرق میکند. هدف از نوشیدن قهوه روی انتخاب نوع قهوه تأثیر میگذارد. اگر برای انرژی صبحگاهی، از قهوه به عنوان بخشی از صبحانه استفاده میکنیم، شاید قهوهای ترکیبی با درصدی قهوهی روبوستا، و یا قهوهای تیرهبرشت، که به دلیل انحلالپذیری بیشتر در آب، در درجهی آسیاب و دمای یکسان، نسبت به یک قهوهی میانبرشت کافئین بالاتری خواهد داشت، انتخاب های بهتری باشد. اگر برای تجربهی طعمی خاص قهوه مینوشیم، و لذت قهوهنوشی برای ما در تحربهی حسی طعمهای پیچیده و منحصر به فرد قهوهی هر منطقه است، در این صورت قهوههای تخصصی عربیکا با درجهی برشت متوسط یا روشنتر انتخاب مناسبی هستند.

بسیاری از ما ممکن است طرفدارنوشیدن اسپرسو در ابتدای روزمان نباشیم. در فرهنگ قهوهنوشی ایتالیا، فرانسه و آلمان، قهوههای ترکیبشده با شیر به عنوان قهوهی صبحانه شناخته میشوند. اگر شما هم ذائقهتان به شیرقهوهها مایل است، پیشنهاد میکنم قهوههایی با جانمایه (بادی) متوسط به بالا، اسیدیتهی متعادل، و پروفایل طعمی شبیه به شکلاتها، کارامل و شکرقهوهای را امتحان کنید.

روش دمآوری ما چیست؟
عامل مهم دیگر در خرید قهوهی مناسب، این است که بدانیم چه قهوههایی مناسب عصارهگیری با دمافزار ما هستند. اگر از یک ماشین اسپرسوی خانگی برای نوشیدن قهوهی روزتان استفاده می کنید، پیشنهاد میکنیم که از قهوههای با درجهی برشتهکاری متوسط (مدیوم) و یا تیرهتر استفاده کنید.
پیشنهاد میکنم حتما یک آسیاب برای خانه تهیه کنید، حتی یک آسیاب دستی ارزانقیمت هم نتیجهای به مراتب بهتر از خرید قهوهی آسیابشده در فنجانتان خواهد ساخت.
در مقالهی “اسپرسوماشین خانگی و مسئلهی بسکت”، به این نکته پرداختیم که بهتر است از اسپرسوماشینهایی که صرفا با بسکت تحت فشار در پرتافیلتر توانایی عصارهگیری دارند استفاده نکنیم. اما اگر انتخاب دیگری برای نوشیدن قهوه در خانه نداشتید، شاید بتوانید با استفاده از قهوههای تازهبرشت با درجهی آسیابشدگی درشتتر، نتیجهای قابل قبول بگیرید.

اگر شما نیز مثل خود من، به دمآوریهای دستی در خانه علاقهی بیشتری دارید تا اسپرسوی خانگی، پیشنهاد میکنم قهوهنوشی روزانهتان را به سفری کنجکاوانه در قهوههای تخصصی با خاستگاهها، فرآوریها، ارتفاع کشتهای متفاوت و قهوههای برشتهشده توسط استادان برشتهکاری مختلف تبدیل کنید.
بدیهی است که بسته به ذائقهی شخصیتان، بازهی بزرگی از قهوههای ترکیبی یا تکخاستگاه تجاری، و قهوههای تخصصی میتوانند در سبد خرید شما برای دمآوری و قهوهنوشی روزمرهتان باشند.
در دمآوری قهوه در خانه، باید کوشید تا حتیالامکان دمای آب را بسته به نوع قهوهمان کنترل شده نگاه داشت. دماهای پایینتر از ۸۸ درجهی سانتیگراد و بالاتر از ۹۶ درجه، نتایج طعمی غیردلخواهی در فنجان قهوهی ما خواهند ساخت. کتریهای مختص دمآوری قهوه با تکنولوژیهای ساخت متفاوت به بازار عرضه شدهاند که میتوانیم با توجه به دغدغهی دمآوری و بودجهی موجودمان، گزینههای قابل قبولی بیابیم. اما یک کتری دمآوری دماسنجدار روگازی هم گزینهای نسبتا قابل قبول و بسیار اقتصادی است.

هنگام خرید به چه نکات ظاهری توجه کنیم؟
اگر قرار باشد قهوهای برای مصرف خانگی تهیه کنیم، بهتر است قهوهای تازهبرشت خریداری کنیم که در طول مدت مصرف در خانه، عطر و طعم آن کمتر از دست برود و با رایحهی کهنگی جایگزین شود. میتوانید از فروشنده یا تامینکنندهی قهوه درخواست کنید تا قهوههای تازهبرشتتر را به شما معرفی کند.
یک برشتهکاری حرفهای، به شکلی بستهبندی قهوهاش را طراحی میکند که عایق نور و هوا باشد. برای قهوههای تخصصی بهتر است بستهبندی به صورتی انجام بشود که در بستهی قهوه حتما یک سوپاپ یکطرفهی هوا داشته باشیم، تا گازهایی که از قهوه خارج میشوند راهی برای خروج از بسته هم داشته باشند.
ترجیح شخصی من این است که قهوهای که خریداری میکنم، اطلاعات کاربردی و مفیدی روی بسته داشته باشد. گاهی میبینیم که روی بستههای قهوه، اطلاعات بسیار زیادی نوشته میشوند که به کار ما نمیآیند یا دقت کافی ندارند.
البته، اطلاعاتی از قبیل خاستگاه، روش فرآوری، درجهی برشتهکاری و جورهی قهوه میتوانند برای عصارهگیری بهینه به ما کمک کنند و تجربهی شفافتری از آن قهوه به دست دهند.
قهوههای ارزانقیمت، با وجود این که ممکن است وسوسهکننده به نظر برسند، ممکن است نشانهی کهنگی قهوه، کیفیت پایین، و یا حتی دارابودن میزان زیادی “دیفکت” و عیوب مختلف باشند. بهتر است برای خرید قهوه، از برشتهکاریها یا فروشگاههای معتبر خریداری کنیم تا از کیفیت قهوهی خریداریشده، اطمینان بیشتری داشته باشیم.
درنهایت، حتی اگر صرفا در خانه دمآوری میکنید، گذراندن دورههای آموزشی ارزیابی حسی قهوه میتواند برایتان بسیار سودمند واقع شود. شناخت قهوهها صرفا با خواندن امکانپذیر نیست، باید تجربه کرد، آگاهانه چشید و مقایسه کرد.
قهوهی خوب برای مصرف خانگی، صرفاً گرانترین یا مشهورترین قهوه نیست. قهوهای است که با هدف، روش دمآوری و سلیقهی شما همخوان باشد. اگر وقت بگذارید، یاد بگیرید، و تجربه کنید، مسیر انتخاب قهوه میتواند به یکی از جذابترین بخشهای زندگی روزمرهی شما تبدیل شود.
دیدگاهتان را بنویسید